Offerte aanvragen voor zonnepanelen

Het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen is een belangrijke stap als je overweegt om zonnepanelen te laten installeren. Een offerte geeft je inzicht in de kosten van het project en helpt je om te beslissen of zonnepanelen een goede investering zijn voor jou.

Er zijn verschillende manieren om een offerte voor zonnepanelen aan te vragen:


  1. Zoek naar zonnepaneleninstallatiebedrijven in jouw omgeving en neem contact op met hen om een offerte aan te vragen. Meestal kun je een offerte aanvragen via de website of door contact op te nemen met het bedrijf via telefoon of e-mail.
  2. Maak gebruik van vergelijkingswebsites voor zonnepanelen. Op deze websites kun je informatie invullen over jouw woning en energieverbruik, waarna je een overzicht krijgt van verschillende aanbieders en de prijzen die zij vragen voor zonnepanelen. Je kunt vervolgens gemakkelijk offertes aanvragen bij de aanbieders die je het meest aanspreken.
  3. Vraag advies aan vrienden of familie die al zonnepanelen hebben. Zij kunnen je misschien tips geven over welk bedrijf zij gebruikt hebben en of zij tevreden zijn over de service en de kosten.

Energie vergelijken met de laagste prijsgarantie

Op zoek naar een offerte voor zonnepanelen? Bekijk dan zeker eens de volgende links:

Zonnepanelen Concurrent

Extra voordeel op tv en internet

Zonnepanelen Centra is een van de grootste en meest bekende zonnepanelenbedrijven in Nederland. Ze verkopen zonnepanelen aan particulieren en bieden professionele installatie door ervaren vakmensen. Zonnepanelen Centra is een expert op het gebied van zonne-energie, met uitgebreide ervaring en advies om de beste zonnestroominstallatie voor hun klanten te creëren. Dit wordt ook weerspiegeld in de zeer positieve beoordelingen die Zonnepanelen Centra van hun klanten ontvangt.

Wat kost het aanschaffen van zonnepanelen?

De gemiddelde kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem, het type zonnepanelen en de locatie van de installatie. Gemiddeld kost een zonnestroomsysteem voor een gemiddeld huishouden tussen de €7.000 en €10.000. Dit is een indicatie en het is aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende zonnepaneleninstallatiebedrijven om de precieze kosten te vergelijken.


Houd er wel rekening mee dat de investering in zonnepanelen terug te verdienen is door de besparing op de energierekening. Gemiddeld kan een zonnestroomsysteem een besparing opleveren van €500 tot €750 per jaar, afhankelijk van het verbruik en de lokale tarieven. Dit betekent dat de investering in zonnepanelen gemiddeld binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend is.


Daarnaast kun je ook in aanmerking komen voor financiële tegemoetkomingen, zoals subsidie of leningen, die de kosten van zonnepanelen kunnen verlagen. Het is aan te raden om te informeren naar de mogelijkheden in jouw regio.

Wat is het verschil tussen een micro omvormer vs traditionele omvormer

Een micro-omvormer is een apparaat dat wordt gebruikt in zonnestroomsystemen om de directe stroom van een enkel zonnepaneel om te zetten in wisselstroom, die geschikt is voor gebruik in huis of voor teruglevering aan het elektriciteitsnet. Dit in tegenstelling tot een traditionele omvormer, die de stroom van alle zonnepanelen in een zonnestroomsysteem omzet.


Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van micro-omvormers in plaats van traditionele omvormers:


  1. Betere prestaties: omdat elk zonnepaneel zijn eigen micro-omvormer heeft, kan het systeem beter omgaan met schommelingen in de opbrengst van individuele panelen. Dit kan leiden tot een hoger rendement van het zonnestroomsysteem.
  2. Gemakkelijker installatie: omdat micro-omvormers kleiner zijn dan traditionele omvormers, zijn ze gemakkelijker te installeren en te verplaatsen. Dit kan leiden tot lagere installatiekosten.
  3. Lagere onderhoudskosten: omdat elk zonnepaneel zijn eigen micro-omvormer heeft, is de kans op falen van het hele systeem lager. Dit kan leiden tot lagere onderhoudskosten.


Houd er wel rekening mee dat micro-omvormers doorgaans duurder zijn dan traditionele omvormers. Het is daarom aan te raden om te vergelijken welke optie het beste bij jouw specifieke situatie past.