Nest de slimme thermostaat van de toekomst

Een slimme thermostaat zorgt niet alleen voor een comfortabele temperatuur, maar zorgt er ook nog eens voor dat je flink kan besparen op je energierekening. Verwarmen en koelen is namelijk goed voor meer dan de helft van de totale energierekening.

Een programmeerbare thermostaat kan de kosten helpen verminderen door e verwarming uit te schakelen wanneer hij denkt dat je thuis bent. Verder gaat een slimme thermostaat verder dan alleen de juiste temperatuur instellen. Je kunt er geavanceerde planningen mee maken voor de hele dag en zelfs de hele week. Zelfs wanneer je niet thuis bent.

Bediening NestWat Nest zo slim maakt

Er komen steeds meer slimme thermostaten op de markt. Nu is het vooral de Nest nog die alle aandacht krijgt. Het bedrijf verdiend alle lof voor het opschudden van een eens zo slaperige markt. De eigenaar van Nest is Google en heeft alle middelen in huis om van Nest een succes te maken. Zo zijn er tal van slimme apparaten bijgekomen die met de Nest kunnen communiceren on zo je huis slimmer te maken.

De 3e generatie Nest Learning thermostaat is geschikt voor alle cv-ketels. Wanneer je beschikt over een modulerende cv ketel dan bespaar je echter het meeste aan energie. Daarnaast kan de Nest ook de boiler aansturen. Hierdoor weet jouw ketel precies wanneer jij meestal warm water nodig hebt.  Natuurlijk kan je de Nest ook koppelen aan de Nest app. Hierdoor bedien jij ook buitenshuis de temperatuur in huis.

Installeren van de Nest

De Nest installeren kan enige moeite kosten. Daarom raad Nest aan om de installatie door een monteur te laten uitvoeren. Op de website van Nest kan je een installateur bij jou in de buurt zoeken. Het varieert een beetje per installateur, maar reken op een kostenplaatje van ongeveer  €100,-.

Ben je zelf een beetje technisch aangelegd dan is het installeren van de Nest ook prima zelf te doen. In onderstaande video vindt je een stap voor stap uitleg over hoe je de Nest zelf kan installeren.

Wil je zelf ook een Nest maar heb je het geld er (nog) niet voor over? Bekijk dan de aanbiedingen van Essent. Wanneer je nu overstapt krijg je een Nest helemaal gratis.