Home » Gratis overstapservice

Overstapservice energie

Energie123.nl is een onafhankelijke energie vergelijker. Energie123.nl maakt het voor u mogelijk om energieleveranciers te vergelijken op verschillende criteria en vervolgens direct over te stappen. Hiermee kunt u honderden euro’s per jaar besparen.Wanneer u een keus heeft kunnen maken nemen wij alle zorgen uit handen. Hoe dat in zijn werk gaat, dat leggen wij u graag uit.

1.

Aanvraag van uw energiecontract

Energie123 zorgt ervoor dat u gratis en zonder gedoe kunt overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Zodra uw aanvraag binnen is zullen wij deze direct doorzetten naar uw nieuwe energieleverancier

2.

Bedenktijd voor de overstap

Binnen 2 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen kunt u een welkomstbrief tegemoet zien van uw nieuwe energieleverancier. Dit is het moment dat u 14 dagen bedenktijd krijgt om van uw keuze af te zien. Deze bedenktijd is wettelijk geregeld, uw nieuwe energieleverancier kan hier niet van afwijken. Na de 14 dagen bedenktijd wordt u aangemeld als nieuwe klant.

3.

Meterstand uitlezen / doorgeven

U ontvangt een meterstandkaart met het verzoek om de huidige standen door te geven. De oude energieleverancier zal hier een bevestiging van krijgen zodat deze de eindnota van uw energieverbruik kan opmaken.

Wanneer u een slimme meter nodig heeft, dan worden deze rechtstreeks uitgelezen door de oude- en nieuwe energieleverancier. Een kaart invullen is dan niet meer nodig.

4.

Start van de levering

Het besparen kan beginnen! Dit is het moment dat alles is geregeld. Uw nieuwe energieleverancier heeft een nieuwe schatting gemaakt van uw verbruik en zal daar het voorschotbedrag op aanpassen.Wacht niet langer en stap ook over! Energie vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk!