Energieleveranciers worden duidelijker

energie123-thuis-energievergelijkenVanaf dit jaar wordt het nog makkelijker om aanbieden van energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Hierover heeft de Autoriteit Consument & Markt afspraken gemaakt met energieleveranciers.

Persoonlijke energieaanbieding

Afgesproken is dat aanbiedingen voortaan op maat worden gedaan. Een aanbieding wordt niet meer gedaan met een bepaald gemiddelde, maar er wordt specifiek gekeken naar het historisch verbruik van het gezin. De ACM gaat erop toezien dat energieleveranciers deze regels gaan naleven. De boete kan bij een overtreding oplopen tot € 450.000.

Vereniging eigen huis

Vereniging Eigen Huis vindt dat energieleveranciers te verhullend communiceren. Energieaanbiedingen komen erg aantrekkelijk over en overstappen lijkt dan ook per definitie altijd geld op te leveren. De vereniging heeft de ACM hierop geattendeerd.

Kijk maar eens naar Essent Zeker Dalen en Nuon Blijven Loont. De energiereuzen doen er natuurlijk alles aan om hun klanten te behouden. De vereniging heeft de ACM hierop geattendeerd. Ook hebben we minister Henk Kamp van Economische Zaken in juni hierover een brief gestuurd,’ zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis.

In die brief heeft de vereniging erop aangedrongen dat leveranciers hun zorgplicht moeten naleven, zodat consumenten hun aanbiedingen, energierekening en voorschotnota’s kunnen begrijpen en vergelijken.