Zonnepanelen zijn ‘hot’

Groene energie. Milieuvriendelijk. Duurzaamheid. CO2-uitstoot. Windmolenparken. Zonnepanelen. Dit zijn allemaal termen die vandaag de dag steeds meer voorkomen in de energiewereld. Naast het aspect van duurzaamheid speelt de financiële component hierin ook zeker een grote rol. Wanneer u de kosten afweegt tegen de opbrengsten, zult u al snel merken dat de zonne-energie zichzelf heel snel terugverdient. Zonnepanelen worden steeds populairder en deze trend zal zich voorlopig nog wel even blijven doorzetten. Vergelijken levert geld op. Kijkt u ook eens naar energieleveranciers van groene energie.

Trend van gebruik zonnepanelen.

Dat zonnepanelen in trek zijn, blijkt duidelijk uit de fors stijgende cijfers van woningbezitters die zonnepanelen aanschaffen. Ten opzichte van 2014 zien fabrikanten en installateurs hun omzet gemiddeld stijgen met ruim 70%. Voor u als consument en/of ondernemer blijft het, wanneer u nog geen gebruik maakt van deze energievorm, daarom raadzaam uw huidige energiekosten te vergelijken met kosten van zonne-energie. De voornaamste reden van deze riante groei is dat de regels rondom subsidies en heffingen op zonnepanelen in die mate zijn versoepeld dat elke energiegebruiker beter in staat is de weg te vinden in aanschaf en installatie van deze panelen.

zonne-energie door zonnepanelenZonne-energie versus economie en milieu

De energieprijzen gaan jaarlijks gemiddeld 8% omhoog. Wanneer u stroom opwekt met zonnepanelen, deelt u niet mee in deze prijsstijging. U compenseert dus een deel van de jaarlijkse inflatie. Naast economische redenen heeft zonne-energie ook een milieuaspect. Zonne-energie wekt geen CO2 op waardoor u dus een bijdrage levert aan een gezondere wereld. Daarnaast is zonne-energie onuitputbaar. Kortom, voordeel op voordeel!

Aanschaf zonnepanelen terugverdienen

Wanneer u zelf energie opwekt, bent u vaak bewuster van uw energieverbruik. De ervaring leert dat u hierdoor zuiniger omgaat met energie. Is uw energieopwekking hoger dan uw verbruik, dan geeft u uw overtollige energie via het bestaande energienet tegen een vast tarief terug. Zo draagt u naast verbruik van zonne-energie ook bij aan de levering van zonne-energie. Met het geld dat u hiermee verdient, kunt u opnieuw investeren in zonnepanelen of uw bestaande zonnepanelen sneller afschrijven. De absolute terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen hangt van diverse factoren af zoals de prijs en kwaliteit van de zonnepanelen en natuurlijk het aantal zonuren.