Zonne-energie komt steeds meer centraal te staan

Met de goedkeuring van een mega zonne-energiepark in Drenthe is het wel duidelijk geworden dat de zon een centrale rol in de energievoorziening zal gaan spelen de komende periode. Het park in Emmen wordt het meest geavanceerde dat er in Nederland te vinden is. Bedenk daarbij dat het vorige park dat in Emmen werd gebouwd nog geeneens volledig is afgemaakt. Dit moet dus nog in gebruik genomen gaan worden. Bijna het hele gebied rondom Emmen zal straks energie aangevoerd krijgen die uit de zon gewonnen wordt. Dit zal ook op andere plekken in Nederland steeds meer gebeuren.

energie park

Andere ontwikkelingen

Er zijn natuurlijk ook allerlei andere interessante ontwikkelingen op het gebied van energie. Zo zal er ook in dezelfde omgeving een bedrijf dat zich bezighoudt met waterstof komen. Het plan zal worden ontwikkeld door energieleverancier GroenLeven. Daarmee worden heel veel verschillende vliegen in één klap geslagen. Het betekent namelijk ook dat allerlei plaatselijke bedrijven de kans krijgen om mee te werken aan de zonne-akker, zoals het project ook wel genoemd wordt. De energie komt er dus uit de zon en daarmee wordt verder ontwikkeling van de energiemarkt vervolgens verzorgd. Dit maakt dat er alleen maar meer in de toekomst kan worden gedaan.

Altijd stroom van de zon

Een andere ontwikkeling waar al een tijd over gesproken wordt zal nu ook een plek krijgen in het zonnepark. Het gaat dan om grote accu’s die de energie kunnen opslaan. Dit betekent dat er ook groene energie gebruikt kan gaan worden op het moment dat de zon even niet schijnt. Dit komt omdat de accu’s de omvang van een zeecontainer hebben. Dit betekent dat er daardoor dus een flinke hoeveelheid groene stroom in kan worden bewaard. Zo kan de energie die gewonnen wordt op dalmomenten gemakkelijk worden ingezet op piekmomenten. En daar profiteert de consument van.

Wist je dat groene energie inmiddels net zo duur en vaak goedkoper is dan grijze stroom? In de energievergelijker van energie zie je direct welke energieleverancier het beste tarief heeft voor groene stroom. Zo profiteert u ook van goedkope groene energie.