Vergelijk energie in de winter

Kortingen-op-energieDe wintermaanden staan voor de deur. Met name december is een populaire maand om over te stappen van energieleverancier. Terwijl je het hele jaar door mag energie vergelijken en overstappen, krijgen miljoenen huishoudens in december hun jaarafrekening voor energie. Voor velen is dit een reden is om eens rond te kijken voor een betere aanbieding. Hiervoor wordt al snel één of meerdere onafhankelijke energievergelijkers geraadpleegd. Het is voor energieleveranciers tijdens deze maanden dan ook extra belangrijk een goede positie in te nemen in de lijst met energiecontracten. Immers, hoe voordeliger de aanbieding, des te beter de positie in de energievergelijking. Voor de consument een ideaal moment om een gebruik te maken van een extra goede energie aanbieding.

Ben je van plan in de winter over te stappen van energieleverancier?

Het is voor energieleveranciers tijdens de wintermaanden extra belangrijk een goede positie in te nemen op Energie123.nl. Honderdduizenden huishoudens overwegen over te stappen, er ontstaat grote concurrentie voor de toppositie in prijsvergelijkers. Cash kortingen van meer dan 300 euro op de totale energierekening komen vaak voor. Hierdoor worden de toch al populaire éénjarige energiecontracten nog interessanter voor de consument. De lijst met aanbiedingen wijzigen vaak dagelijks. Houd er rekening mee dat de aanbiedingen die vandaag gelden, soms morgen al anders zijn.

Hoe werken de kortingen op energie?

Er bestaan verschillende benamingen voor de kortingen die op energiecontracten worden gegeven. De één noemt het ‘Energietegoed’ de ander ‘Cashback korting’ of ‘Welkomstpremie’. Vaak komt het op hetzelfde neer. Je krijgt zulke kortingen veelal aan het einde van het contract. Bovenop de besparing die je kunt realiseren per maand, krijg je dus nog een extra korting aan het eind van het contract.