Veel overstappers van energieleverancier

energie-overstappen-300x183Als het gaat om het overstappen van energie dan hoort Nederland bij de koplopers in Europa.

Afgelopen jaar is 13,3% van de consumenten overgestapt naar een andere energieleverancier. Dit blijkt uit cijfers die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) vandaag bekend heeft gemaakt. Nederland scoort ruim hoger dan het 6% gemiddelde in Europa.

Wanneer het gaat om overstappen van gasleverancier staan we tweede. Alleen in Ierland wisselt men vaker van gasleverancier. Op het gebied van elektriciteit neemt Nederland de 4e plek in. In Portugal, Noorwegen en België wisselen consumenten net iets vaker.

Overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier is al jaren populair in Nederland. Sinds de Nederlandse energiemarkt in 2004 volledig is geliberaliseerd, is meer dan de helft van de consumenten (55%) minstens één maal overgegaan naar een andere aanbieder. Uit onderzoek van de ACM komt verder naar voren dat 44% van de consumenten van plan is om binnen twee jaar over te stappen naar een andere energieleverancier.

Overstappen van energie kan veel geld besparen, een goede reden om uw energierekening eens onder de loep te nemen. Vergelijk energie en bekijk van u kunt besparen op uw energienota.