Veel consumenten veranderen van energieleverancier

energie vergelijkenMeer dan 2 miljoen mensen zijn het afgelopen jaar overgestapt van energieleverancier. Dit is meer dan in voorgaande jaren. Dit heeft Energie-Nederland vandaag bekend gemaakt, de koepel van energiebedrijven.

De organisatie stelt dat door duidelijkere vergelijkingen en collectieven energie-inkoop programma’s, de drempel om over te stappen erg laag is geworden.

Ruim 13% procent van alle consumenten en bedrijven stapte afgelopen jaar over naar een andere energieleverancier. Het jaar daarvoor was dat nog 12,1. In 2007 werd de grens van 1 mijloen overstappers gepasseerd.

Collectief inkopen populair

Bekende prijsvechter UnitedConsumer heeft inmiddels al meerdere keren het energiecollectief gehouden. Door directe inkoop bij energieleveranciers besparen consumenten gemiddeld 230 euro per jaar.

Energie vergelijken

Energie vergelijken is ook steeds meer in opkomst. Waar consumenten eerst liever bij de eigen energieleverancier bleven, zie je nu een toename in het aantal vergelijkingen. Overstappen is tegenwoordig een kleine moeite en door de komst van slimme meters is het overstapproces erg eenvoudig geworden.