Steeds minder last van prijsverhogingen energie

Energieprijzen willen nog weleens met grote regelmaat verhoogd worden. Dit wordt door de aangesloten consumenten met veel weerstand beantwoord. Wie echter handig is, heeft zijn woning of kantoor al zeer energiezuinig kunnen maken. Zo zuinig zelfs, dat die verhogingen nog maar een minimaal effect hebben op de rekening. Al helemaal wanneer je zelf energie kunt opwekken met je woning. Het is dan ook de vraag of energieleveranciers straks nog wel echt nodig zijn. En in welke vorm ze dan blijven voortbestaan. Zeker als straks de opslagcapaciteit nog beter wordt, daar valt nu nog het meest te winnen.

Energie aanbiedingenHulp van de natuur


De meeste energiezuinige huizen danken hun zuinigheid aan het bestaan van allerlei methodes om energie op te wekken uit natuurlijke bronnen. Al was het tot voor kort wel zo dat je dan afhankelijk was van de bron. Zonder zon is er immers geen zonne-energie en zonder wind geen windenergie. Nu het steeds beter mogelijk wordt om de energie die je opwekt ook te bewaren voor een later moment is dit natuurlijk een heel ander verhaal. Als straks ieder huishouden zijn eigen thuisaccu heeft, zoals bijvoorbeeld Tesla-CEO Elon Musk wil, dan is er niets meer wat volledig gebruik van duurzame energie in de weg staat.

Stroom teruggeven

De truc wordt het straks om de stroom terug te kunnen geven. Daar waar de duurzame bronnen het best werken moet de stroom en warmte worden opgewekt. Vervolgens moet dit worden verplaatst naar de plekken waar het minder gemakkelijk is om duurzame bronnen in te schakelen. Dit is dan ook de plek in de keten die energiebedrijven steeds meer kunnen innemen. Zij hebben immers de kennis, de kunde en het netwerk in huis. Zo kan de energieleverancier dus zijn oude rol straks op een geheel nieuwe manier alsnog gaan invullen. Dit is de uitdaging voor de komende jaren. Tot die tijd is het natuurlijk slim om energie aanbiedingen te blijven letten om maximaal te besparen.