Slimme lampen: de beste tips voor Philips Hue

Als Philips in 2012 haar innovatieve verlichting Hue introduceert, had niemand verwacht dat dit zo een succes zou worden. Inmiddels zijn deze slimme lampen niet meer weg te denken. In het begin waren deze slimme lampen vooral populair bij technologie-fans maar tegenwoordig begint ook de ‘gewone consument’ Philips Hue te ontdekken. Liefhebbers van Philips Hue over de hele wereld besturen het licht via een app onderweg, of laten de lampen aan en uit zetten met behulp van een spraak assistent. Verschillende schema’s zorgen voor kleurrijke scenes, afhankelijk van hun humeur.

Philips Hue: tips voor de wereld van apparaten

Hue-armaturen zijn momenteel verkrijgbaar met eenvoudig wit licht, verschillende witniveaus of kleuren en in alle gangbare versies van E27 tot E14 tot GU10. Daarnaast biedt Philips verschillende schakelaars, tafel- en plafondlampen, bewegingsdetectoren en gekleurde lichte strepen voor zijn systeem. Beginners kunnen het beste kiezen voor de beschikbare starterkits. Naast geschikte lampen en schakelaars bevatten deze hoofdzakelijk de centrale besturingseenheid “Bridge”. De kleine doos verbindt de slimme lichten en extra apparaten in huis met WIFI in huis.

Philips Hue: tips om uit te breiden

Andere fabrikanten zoals Ikea , Innr en Osram maken hebben de slimme lampen ook ontdekt zijn meestal goedkoper om aan te schaffen. Omdat deze fabrikanten ook het draadloze Zigbee-protocol gebruiken dat door Philips wordt gebruikt, kunnen deze apparaten worden geïntegreerd in een Hue-thuissysteem.

Met Philips Hue bespaar je geld op je energierekening

Doordat Hue gebruikt maakt van led lampen i.c.m. Zigbee technologie, zijn de lampen van Philips Hue enorm zuinig in gebruik. Omdat led lampen veel langer mee gaan dan een gewone gloeilamp hoef je deze lampen praktisch nooit te vervangen. Ondanks dat de aanschaf van deze lampen duurder is, bespaar je met Philips Hue veel geld op je energierekening. Vanaf het moment dat je de lampen vervangt begin je met het besparen van energie.

Vindt je de aanschaf van Phiilips Hue te duur? Bekijk dan de aanbiedingen van Essent. Wanneer je nu overstapt ontvang je het eerste set geheel gratis!