Overstappen naar nieuwe energieleverancier

Wanneer uw energiecontact afloopt is het de moeite waard om energieleveranciers te vergelijken. Elk jaar kunt u een leuk bedrag besparen door opnieuw gebruik te maken van overstapacties op vergelijkingssites als Energie123.nl. Belangrijk is het om goed op te letten wanneer uw huidige contract afloopt. Hoe bepaald u welk overstap moment het juiste is?

Nog nooit eerder overgestapt

Wanneer u nog nooit bent overgestapt naar een andere leverancier, dan heeft u op dit moment een energiecontract zonder looptijd. U kunt elke dag opzeggen met inachtneming van 30 dagen. Binnen 6 weken bent u dan kosteloos overgestapt op een andere energieleverancier.

Eerder gewisseld van energieleverancier

Wanneer u eerder bent overgestapt dan heeft u waarschijnlijk een contract voor een bepaalde duur. Na het deze looptijd kunt u uw energiecontract boetevrij opzeggen.  Wanneer u eerder besluit over te stappen dan heeft u die mogelijkheid. Uw energieleverancier kan dan wel een opzegvergoeding in rekening brengen. Het is aan te raden om vooraf bij uw energieleverancier na te gaan of deze de opzegvergoeding wil vergoeden.

Zelf een ingangsdatum kiezen

Bij de energieleveranciers Energiedirect, EON, Eneco, Essent en Nuon is het niet mogelijk om zelf een specifieke ingangsdatum te kiezen. De leveranciers houden zelf rekening met de einddatum van uw contract. Het kan echter zijn dat de einddatum van uw energiecontract nog 3-6 maanden duurt, in dat geval zal uw nieuwe energiemaatschappij u direct overnemen.

[su_carousel source=”posts: recent” limit=”8″ link=”post” items=”5″ arrows=”no” mousewheel=”no”]