NLE en Budget Energie helpen energie besparen

Op de 9e energieveiling van de Consumentenbond heeft energieleverancier Budget Energie de scherpste bieding gedaan voor een 1 jarig contract van stroom en gas tegen een vast tarief. Huishoudens met een gemiddeld verbruik besparen maarlieft 159 euro per jaar. NLE (De Nederlandse Energie Maatschappij) bood de hoogste korting voor een 3 jarig contract. Wanneer huishoudens voor dit laatste een contract afsluiten loopt de besparing voor energie op naar €130 per jaar.

Regelmatig organiseert de consumentenbond veilingen waarbij energieaanbieders tegen elkaar opbieden om voor de deelnemers van dit energiecollectief tot een zo laag mogelijk leveringstarief te komen van gas en stroom. Omdat het hier gaat om een zo scherp mogelijk energietarief zullen er geen welkom bonus, ipads of andere dure cadeaus worden weggegeven. Het collectief is volledig gericht op een lage energierekening. Al bij de eerste termijnafschrijving merkt de consument dat deze lager is. Wanneer bestaande klanten van deze maatschappijen zich inschrijven voor dit energiecollectief kunnen ze alsnog gebruik maken van deze kortingen.

Tot en met 24 april krijgen alle leden- als niet leden de kans om zich vrijblijvend in te schrijven en krijgen daarna een aanbod op maat welke is afgestemd op hun persoonlijk gebruik.

Heeft u geen gebruik gemaakt van deze energiekorting? Energie123.nl  adviseert consumenten om minimaal éénmaal per jaar over te stappen van energieleverancier.  Hierdoor voorkomt u sluipende prijsverhogingen of eindigende actieperiodes. Vergelijken is dan ook in de meeste gevallen besparen.