Energieverbruik gameconsoles

De onlangs uitgekomen Playstation 4- en Xbox One verbruiken veel meer energie dan hun voorgangers Playstation 3 en xbox 360. De Wii u doet het goed; dit toestel verbruikt zelf minder energie terwijl deze al erg zuinig was. Om te besparen is het raadzaam om de eerste 2 toestellen zo min mogelijk in de standbystand te laten staan.

Volgens een Amerikaanse organisatie die zich wapent tegen aardopwarming, verbruikt de nieuwe generatie modellen aanzienlijk meer energie dan zijn voorgangers. De Playstation 4 zo’n 181 kilowattuur aan energie per jaar, dit is het dubbele van de Playstation 3. Microsofts Xbox One doet het nog gekker: met zijn meer dan 210 kilowattuur per jaar verbruikt hij drie keer meer elektriciteit dan de Xbox 360. Alleen Nintendo denkt goed na over het gebruik: de Wii U, Nintendo ‘s in 2012 op de markt gebrachte console, verbruikt met zijn jaarverbruik van slechts 37 kWh zelfs minder dan zijn al erg zuinige voorganger, de Wii.

Energie besparen

Conclusie is dat het stand-by laten staan van deze apparaten een forse aanslag op de energierekening kan bezorgen. Daarnaast kan  het vergelijken van energie een flinke besparing opleveren.