Energie vergelijken via de Consumentenbond

Er zijn veel verschillende energievergelijkers in Nederland. Een bekende hiervan is de Consumentenbond. Door het opgeven van je actuele gegevens berekend de energievergelijker van de Consumentenbond precies uit welke energieleverancier het beste contract voor jou heeft.

Energie vergelijken via de consumentenbond

De energievergelijker die de Consumentenbond aanbied op haar website, is onderdeel van Pricewise. Dit is een onafhankelijke vergelijker waarbij geen enkele energieleverancier een direct of indirect belang heeft. Daarnaast is Pricewise al jaren één van de meest toonaangevende energievergelijkers.

Energiecollectief van de Consumentenbond

Naast energie vergelijken heeft de Consumentenbond ook een energiecollectief. Elk jaar kan je jezelf inschrijven voor het collectief van de consumentenbond. De enige voorwaarde is dat je niet meer dan 10.000 kWh aan elektriciteit en niet meer gas dan 5000m3 per jaar verbruikt. Op basis van het aantal inschrijvingen kunnen energieleveranciers in Nederland een voorstel uitbrengen. Het beste voorstel zal de veiling winnen. Iedereen die zich heeft ingeschreven zal vervolgens een voorstel ontvangen om over te stappen naar de winnende energieleverancier.

Uiteindelijk komt het erop neer dat hoeveel mensen meedoen met het collectief, hoe goedkoper de energietarieven zullen zijn.