33% van consumenten vergelijkt energie

Ruim 33% van de consumenten zocht in 2013 naar vergelijkingssites voor energie. Dit is een stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Consumenten vergelijken online en maken veel gebruik van vergelijkingstools op websites van prijsvergelijkers, energiebedrijven en de consumentenbond. 

Hoewel het aantal bezoekers op de websites van  energievergelijkers toeneemt, daalt het vertrouwen van de consument. Zo hebben mensen hun twijfels bij de informatie die ze aantreffen op sommige websites. Websites voor prijsvergelijking zijn het meest populair, twee derde van de consumenten bezoekt deze websites.  Hierna komen de websites van de energiebedrijven zelf.

In 2013 is meer dan 13% overgestapt van energieleverancier. Dat is een stijging van 0,6% ten opzichte van het vorige jaar. 94% van alle overstappers is erg tevreden  over het overstapproces en 65% geeft aan dat dit niet de eerste keer is dat ze gewisseld hebben van energieleverancier.

Zelf overstappen van energieleverancier

Bent u ook toe aan een andere energieleverancier en wilt u overstappen, dan kunt u gebruik maken van onze energie vergelijker.  Mocht u hulp nodig hebben dan zijn wij telefonisch en via chat beschikbaar om u helpen.

Meer berichten [su_carousel source=”posts: recent” limit=”10″ link=”post” mousewheel=”no”]