Bang voor energierekening

Angst_voor_energierekeningEén op de vijf Nederlandse huishoudens zijn bang dat ze de energierekening de komende maanden niet kunnen betalen, zo meldt Milieu Centraal. Milieu Centraal liet onderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau GfK onder 1.061 huishoudens in Nederland. Hieruit bleek, naast de angst voor de energierekening, ook dat de helft van de Nederlandse huishoudens niet weet of zij jaarlijks geld terugkrijgen of dat ze bij moeten betalen.

Vooral huurders en lagere inkomens vrezen energierekening

Zowel 28 procent van de huurders als 28 procent van de mensen met lagere inkomens twijfelen aan de betaalbaarheid van de energierekening. Meer dan de helft van Nederland er het afgelopen jaar financieel op achteruit gegaan. Dit vergroot de angst voor de energierekening. Van deze 52 procent kan 5 procent het te betalen maandbedrag soms niet eens ophoesten. Huurders en mensen met lagere inkomens geven zelf aan te moeten bezuinigen op andere uitgaven om de energierekening te kunnen betalen. Dit zijn belangrijke resultaten uit het onderzoek van Milieu Centraal.

Bestrijd de hoge energierekening

Tal van manieren zijn bekend om de energierekening betaalbaar te houden. Zo kun je zelf in huis besparen door te letten op het energieverbruik. Daarnaast kun je ook jaarlijks kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt voor de energie zelf. Een financiële meevaller die sowieso voor iedereen geldt, is de daling van de transportkosten de komende drie jaar. Dit kan je al gauw zo’n €50,- per jaar voordeel opleveren!

 Week van de Energierekening

De Week van de Energierekening staat in het teken van het makkelijk besparen van energie in huis. Zo kan iedereen de energierekening verlagen. Natuurlijk is het besparen van energie niet alleen goed voor jouw portemonnee. Ook draag je daarmee bij aan een betere, meer duurzame leefomgeving.