Greenchoice ‘Beste uit de Test’ Consumentenbond

ROTTERDAM, 2016 – Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 opnieuw beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. De Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service én duurzaamheid. Greenchoice kreeg in 2015 ook al als eerste het totaalpredicaat ‘Beste uit de test’. Ook in energievergelijker komt Greenchoice steeds vaker als meest populaire energieleverancier naar voren.

Greechoice is beste uit de testHoge scores tevredenheid, service en duurzaamheid

Consumentenbond vroeg duizenden klanten naar hun tevredenheid. Daarnaast beoordeelden mysteryshoppers de service van de energieleveranciers aan de hand van vijf vragen. Volgens de Consumentenbond is Greenchoice daarin ‘topscoorder’. Verder let het onderzoek scherp op duurzaamheid. Greenchoice scoort op alle onderdelen hoog.

Al 15 jaar groen bezig

Diane Klok, commercieel directeur van Greenchoice: “Ons totaalcijfer 8,4 is flink hoger dan vorige keer. Als eerste groene leverancier maken we Nederland al 15 jaar duurzamer. Met als uitgangspunt: groene energie tegen een goede prijs met indrukwekkende service. Intussen zijn we met bijna 400.000 klanten de grootste écht duurzame leverancier. We gaan nog een stuk verder: we helpen met besparen en zelf stroom opwekken. En we investeren fors in duurzame energieprojecten en slimme energietechnologie.”

100% groene energie uit Nederland

Greenchoice is de enige grote leverancier die uitsluitend groene stroom en bos-gecompenseerd gas levert. Klanten krijgen stroom van coöperaties, agrariërs met biovergisters en van honderden windmolens, waaronder acht eigen molens. Ook heeft Greenchoice nog steeds het grootste aantal klanten dat zelf stroom opwekt: zo’n 41.000 met zon en 16.000 met winddelen.

“Nu al komt al onze groene stroom voor huishoudens en mkb-klanten uit Nederland, duurzaam en dichtbij. Uiterlijk 2020 geldt dat ook voor onze grootzakelijke klanten. Daarin lopen wij voorop. Onze groene ambities zijn groot,” aldus een verheugde Klok.